Sandra

Sandra Van Reeth

Master in de levenslooppsychologie/ (stress- en burn-out) coach / loopbaanbegeleiding

Biografie

Opleiding:Master of Science (Psychology), Bachelor communicatie, Professional Certified Coach (GROW programma The Coaching Square), erkend lid VESB (Vereniging Erkende Stress- en Burn-out coaches), Kanker en Werk coach (begeleiding naar werk voor mensen met en na kanker ism Stichting tegen Kanker), Accredited Practitioner Enneagram (iEQ9)
Doelgroep:Volwassenen
Problematiek:Bij mij kunnen volwassenen terecht met o.a. identiteitsvragen, angst, keuzes maken, stress- of burn-outklachten, met vragen hoe positiever en veerkrachtiger in het leven staan, en met re-integratie en loopbaanvragen. Ook mensen met en na kanker of een chronische ziekte kunnen bij mij terecht rond re-integratie naar het werk.

.Ik begeleid mensen bij kwetsbare momenten in hun leven. Met angst- of stressklachten, burn-out, loopbaanvragen, re-integratie naar het werk met en na kanker of een chronische ziekte, met keuzes maken en het (her)vinden van je identiteit. We gaan samen kijken welke stappen jij hierin kan zetten.

Ik heb me gespecialiseerd in de positieve psychologie, waarmee ik wil bijdragen aan meer welbevinden en floreren in deze wereld. We krijgen allemaal op een gegeven moment in ons leven wel met moeilijke situaties te maken. We kunnen niet kiezen wat ons overkomt, maar we kunnen wel kiezen hoe we met deze zaken omgaan. En laat dat nu net een van de sterktes van positieve psychologie zijn, want er is al aangetoond dat je wel wat kan aanleren!

Ik heb een achtergrond in HR, en heb me ondertussen op verschillende domeinen bijgeschoold om zowel particulieren als zelfstandigen of KMO’s optimaal te kunnen begeleiden op kruispunten in hun leven of hun bedrijf. Zo behaalde ik ondertussen mijn master levenslooppsychologie, en die wetenschappelijke en theoretische bagage combineer ik met mijn jarenlange praktijkervaring.

Positieve psychologie is een recent vakgebied in psychologie, waarin wordt onderzocht hoe mensen optimaal kunnen functioneren, ondanks de tegenslagen die je te verwerken krijgt in je leven. Floreren noemen ze dat. Het is een wetenschappelijk vakgebied dat leidt tot inzichten in positief-psychologische interventies die je kan leren inzetten. Dit kan grootste effecten hebben, want een individu dat beter in zijn vel zit, heeft een effect op de wereld rond hem.

Stress- en Burn-out coaching

Stress is niet noodzakelijk slecht. Iedereen krijgt wel eens met een dosis stress te maken, die ons alert maakt. Als de stress blijft aanhouden, kunnen er wel mentale en fysieke problemen ontstaan. Het is belangrijk dit tijdig onder controle te krijgen om langdurige stress met als resultaat een burn-out te vermijden! Binnen stress- en burn-out coaching gaan we aan de slag met oriëntatie en analyse van je stressbronnen, herstellen van je conditie en energie en leer je beter omgaan met je stress en je emoties.

Loopbaanbegeleiding

Hoe werkt het? Wij bieden loopbaanbegeleiding aan waarbij je gebruik kan maken van VDAB loopbaancheques. De begeleiding bestaat dan in het versterken van je competenties, de zoektocht naar je talenten, onderzoek van de arbeidsmarkt, match tussen werk en omgeving, of integratie. Je betaalt hiervoor maar € 40 voor 4 uren begeleiding voor de eerste cheque, en € 40 voor 3 uren begeleiding voor de tweede cheque.

Je kan loopbaancheques aanvragen via www.vdab.be/mijnloopbaan, of, via het nummer van VDAB: 0800/30 700. Iedere werknemer of zelfstandige met een loopbaan van minimaal 7 jaar heeft recht op deze cheques, vernieuwbaar om de 6 jaar.

Kanker en werkhervatting

Als je geconfronteerd wordt met kanker, lijkt niets meer evident. En dan komt de dag dat je terug aan het werk denkt. Dan komen er opnieuw veel vragen en onzekerheden op je af. Hoe pak je dat aan? Ik ben erkend Kanker en Werk coach bij de Stichting tegen Kanker en ik kan je begeleiden in alle aspecten die te maken hebben met kanker en werkhervatting. Dit betekent dat je op mij kan vertrouwen als gids tijdens je eerste stappen terug naar werk, of een actief leven. Concreet kan ik je helpen om wegwijs te geraken in wat een haalbare werkcontext is voor jou en hoe dit wettelijk allemaal geregeld is. Samen maken we een stappenplan om dit geleidelijk aan op te bouwen en aan te pakken.

Enneagram coaching

Waarom doe je wat je doet? Soms kan je dit misschien niet goed onder woorden brengen. Met het Enneagram halen we je onderliggende motivatie naar boven. Het Enneagram telt 9 persoonlijkheidstypes, die gedefinieerd worden op basis van motivatie, niet op gedrag. De bedoeling van deze tool is niet je in een hokje te stoppen, maar wel je te leren dansen tussen de verschillende types. Vanuit je onderliggende motivatie ga je steeds vanuit je eigen type kiezen, maar door bewustwording kan je leren anders te reageren op zaken die gebeuren. Elk type heeft zijn sterktes en zijn groeipunten. Dit inzicht zal je verder helpen om duurzaam te groeien en om beslissingen bewuster te nemen in de toekomst.

Ik werk hiervoor met de iEQ9 vragenlijst, ontwikkeld door Integrative Enneagram Solutions (Zuid-Afrika). Het resultaat is een uitgebreid rapport dat je inzicht geeft in je eigen typologie, maar je ook tools en vragen aanreikt om met je groeiproces aan de slag te gaan. Als geaccrediteerde Practitioner begeleid ik je in dit proces.

dialogisch (002).pngquestforlife.png

Maak een afspraak met Sandra