Melissa

Melissa  Raes

Rouw- en verliescoach / Perinatale counseling

Biografie

Opleiding:Bachelor ziekenhuisverpleegkunde, Banaba spoed- en intensieve zorgen, gecertificeerd Integrale Professional Coach, Integratieve rouw- en verliesbegeleiding, Masterclass Systemic Coaching
Doelgroep:Volwassenen, koppels, ouders
Problematiek:Je kan bij mij terecht voor rouw- en verliesbegeleiding, voor psychologische begeleiding tijdens of na een fertiliteitstraject, verlies van een kind tijdens de zwangerschap en erna, bij een zwangerschapsonderbreking, wanneer zwanger worden niet lukt, wanneer je kinderwens niet werd vervuld, …

Na 20 jaar ervaring in de zorg als verpleegkundige op spoed en intensieve zorgen besloot ik een nieuw pad in te slaan. Een pad waarop ik mijn talent kon ontplooien om er te zijn, te luisteren en rust te bieden. Als rouw- en verliescoach luister ik naar je verhaal en geef ik ruimte aan je verlies. Ik ondersteun je in je emoties en begeleid je in je rouw.

Ieder rouwt op zijn eigen manier, er bestaat geen juist of fout. Rouwen doe je als wie je bent, hoe je in het leven staat en wat je hebt geleerd. Samen wandelen we in dit proces en ondersteun ik je in jouw manier van rouwen. Meer specifiek kan je bij mij ook terecht voor perinatale begeleiding of counseling. Soms verloopt je kinderwens of zwangerschap anders dan je had verwacht of gehoopt. Je komt op een rollercoaster aan emoties terecht die je wereld onderuit haalt. Als ervaringsdeskundige en rouw- en verliescoach kan ik je hierin begeleiden en ondersteunen. Zelf kwam ik bij mijn eigen kinderwens en fertiliteitstraject ook op die rollercoaster terecht. Het was pas enige tijd later dat ik begreep dat ik toen had mogen rouwen. Rouwen om het verlies van mijn kinderwens, rouwen om het gemis. Samen wandelen we in jouw verhaal en ondersteun ik je in je verborgen verdriet.

Ik werk nauw samen met het Berrefonds en ondersteun hen als vrijwilliger bij gesprekken met ouders, ben lid van de Community ‘Verbinding in Verlies’ en als integrale coach volgde ik mijn opleiding bij een Accredited Coach Training Program (ACTP) aan een opleidingscentrum aangesloten bij de International Coaching Federation (ICF).

Maak een afspraak met Melissa