Junesse

Junesse Mc Guire

Beeldend procesbegeleider

Biografie

Opleiding:Psychiatrisch verpleegkundige,Academische bachelor in de klinische psychologie, Tekenkunst aan de Academie voor Beeldende Kunst
Doelgroep:Volwassenen
Problematiek:Ik maak tekenkunst voor zij die zich geïnspireerd voelen door de combinatie van beeld en gevoel. Voor zij die durven voelen met oog voor wat puur is. Voor zij die een vertrouwen of troost zoeken in beeld. Die een oprecht en uniek stuk willen laten maken voor zichzelf, een geliefde, een partner, een zoon of dochter, …

Mijn hart is altijd naar de hulpverlening uitgegaan. Na verschillende tewerkstellingen in een algemene ziekenhuissetting, ging mijn voorkeur duidelijk uit naar de plek waar je als mens de meeste ruimte tot spreken krijgt: de geestelijke gezondheidszorg. Ik heb een jarenlange werkervaring als psychiatrisch verpleegkundige. Binnen vzw Emmaus werk ik met mensen met persoonlijkheidsstoornissen. 

Daarnaast ontdekte ik enkele jaren geleden de immense kracht van beelden. Er gaat een overdonderende puurheid van uit, een eerlijke rauwheid en intimiteit. Met mijn opleiding binnen het deeltijds kunstonderwijs ging ik de uitdaging aan om mijn creativiteit te laten uitgroeien tot een onontkoombare bezielde passie. Dankzij de unieke combinatie van mijn sensitiviteit, hulpverleners achtergrond, mijn open blik én gedreven creativiteit maak ik nu met erg veel passie tekenkunst en intuïtieve schetsen.  

Doel: Ik creëer een inspirerend werk voor jou. Een werk dat beeld geeft aan een warme herinnering, een liefdevolle relatie, een uitkijken naar. Een intuïtieve schets vol emotie, die raakt en spreekt. Die vasthoudt aan wat was, wat is of wat kan komen. Ik geef jouw proces of transitie vorm in tekenkunst.

Werking : Ik ontvang je graag eerst voor één of meerdere persoonlijk gesprekken. Deze gesprekken hebben als belangrijkste doel zicht te krijgen op je sterktes, je uitdagingen en je persoonlijk verhaal. Ondanks mijn scholing is het gesprek niet therapeutisch bedoeld, als wel een verkenning van de onderwerpen die jou raken of kracht kunnen geven.

Na deze verkennende gesprekken ga ik op zoek naar beelden of foto’s die naar mijn gevoel passen bij jouw verhaal. Vervolgens bekijken we samen welk van deze beelden het mooiste aansluit bij jouw innerlijke leefwereld en waar je een verdere uitwerking van wenst.

Tijdens de derde fase ga ik aan de slag en laat ik me inspireren door het gekozen beeld. Ik maak een unieke uitwerking met behulp van de materialen en technieken waar ik het meeste voorliefde en voeling voor heb. Het beoogde resultaat is een uniek beeldend werk dat een persoonlijk verhaal vertelt, dat al dan niet zijn plaats zal kennen binnen een therapeutisch proces.

Kostprijs

€300

instagram: @sketchesse.art

Maak een afspraak met Junesse