Luc

Luc De Mey

Psychotherapeut

Biografie

Opleiding:Bachelor in de Gezinswetenschappen, Opleiding tot Systeem- en gezinstherapeut, Opleiding Emotionally Focused relatietherapie, Supervisor in de relatie- en gezinstherapie.
Doelgroep:Jongeren vanaf 12 j., volwassenen, koppels en gezinnen.
Problematiek:Angsten, depressie, burn-out, zelfverwonding, verslavingen en dwangmatig gedrag. Werken aan emotionele verbinding in partner- en gezinsrelaties.

Ik was altijd al benieuwd wat er werkelijk schuilde achter bepaald gedrag van mensen. Wat maakt dat iemand zich onzeker voelt? Van waar komt iemands angst? Waarom begint iemand te roepen in een conflictsituatie? De uitleg dat dit iemands karakter of persoonlijkheid is was voor mij onvoldoende, vandaar dat ik verder op zoek ging. Ik vond heel wat antwoorden in mijn verschillende boeiende opleidingen. Deze kennis stel ik nu ten dienste van mensen, met de bedoeling om verandering teweeg te brengen, verandering in moeilijke levenssituaties waar mensen soms al jarenlang last van hebben. Dit met heel veel zorg voor alle betrokkenen.

Ik specialiseerde mij uiteindelijk ook in het werken met koppels en gezinnen omdat ik daar zoveel lijden zag en hoorde. Moeilijke communicatie en misverstanden leiden tot allerlei en soms ernstige moeilijkheden binnen deze systemen. Mijn opleiding tot EFT-therapeut maakt het mij mogelijk om het niveau van de emoties en de emotionele behoeften en angsten te bereiken bij koppels en gezinnen, iets wat zeer verbindend blijkt te werken. Ook leer ik mensen om op deze nieuwe manier met elkaar te spreken, zodat ze het zelf kunnen toepassen en op hun beurt doorgeven aan hun kinderen. Benieuwd hoe dit werkt? Bekijk dan maar even de website https://www.eft.nl/.

Maak een afspraak met Luc